dimecres, 1 d’abril del 2020

ART DOLÇ

RECEPTA PER FER MACARONS AMB NENS 

La recepta dels Macarons prové d'Itàlia del segle VIII, encara que van ser diversos xefs francesos els que van tornar a donar a conèixer aquestes postres tan bones. Aquesta recepta originàriament només constava d'una sola peça de macarons, però va ser al llarg dels anys quan van començar a combinar dues peces unides amb la crema, com veiem avui en dia. Bueno us poseu el davantal i ens posem mans a massa??🍪🍪

Ingredients:
·110 gr de farina d'atmetlles (la podem fer triturant si no en tenim)
·220 gr de sucre glass (si no en tenim tamisar la normal o triturar-la també)
·110 gr de clares d'ou
·30 gr de sucre 
·colorants alimentaris 

Macarons pas a pas:

Les clares d'ou han de ser envellides, pel que és necessari deixar-les a temperatura ambient i tapades amb una mica de paper film durant tota la nit anterior.
Comencem per tamisar la farina d'atmetlles amb el sucre glass i repetim aquest procés de tres a quatre vegades. Després ho reservem.
D'altra banda, batem les clares envellides a temperatura màxima i quan veiem que comença a sortir escuma afegim el sucre. I continuem batent, ja que arriba l'hora d'abocar el colorant.

Ara arriba el punt més complicat. En el mateix bol on hi han les clares, afegim també la meitat de la barreja de la farina d'ametlles i el sucre glass. Quan estiguin ben integrats hi afegim l'altra meitat i seguim remenant. És en aquest moment quan hem de tenis cura per no passar-nos barrejant o per no quedar-nos curts.
La prova definitva per saber que anem bé és deixant caure una mica de la massa de l'espàtula i si va caient com si formés una cinta (el que s'anomena com a punt de cinta), llavors anem bé!👏

Aboquem tota aquesta barreja a la màniga pastissera (si no tenim ho possem a una bossa i tallem una punteta), i anem pressionant per der sortir la massa i omplir els motlles circulars.
El col·loquem tot en una safata per al forn i deixem els macarons fins que quedin durs. El temps que pot pasar depèn molt, por trigar una hora i pico (l'haurem d'anar punxant).

Un cop estiguin durs, els posem al forn durant uns 15 minuts a 150ºC. En aquest punt també hem de tenir cura i controlar molt bé.
Un cop estiguin fets els deixem reservats i escollim el que vulguem que cagi per dins, pot ser qualsevol cosa que tinguem o ens ningui de gust! Des d'una crema de xocolata, a una de limona, o una de cacauet.

Per muntar els macarons hem d'anar a poc a poc perquè no es trenquin, afegim la crema de el farciment, i tanquem amb un altre macaron pressionant una miqueta. I voilà!! a gaudir de la nostra creació! podeu enviar-nos fotos que com us han quedat, segur que sou uns grans xefs. 👌























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.